Hamilelik Sırasında Partnerinizi Desteklemenin 7 Yolu

Çocuk mu bekliyorsun tebrikler! Açıkça görülüyor ki, bir sürü sorun için heyecanlı, gergin ve endişelisiniz. Ve bu sadece güzel bir yolculuğun başlangıcı. Özellikle hamilelik sırasında hormonal değişimler ve duygu durum dalgalanmaları ile mücadele eden anne olmak üzere anne baba adaylarının aklında çeşitli sorular vardır.

Uzun mesafeye, asla tükenmeyecek gibi görünen bir yapılacaklar listesi eşlik ediyor. Evet, hamilelik ve doğum kendi zorluklarıyla birlikte gelir ve belirsizlikler büyük görünür. Ortaklar birbirleriyle ilgilenip desteklerini sunduğunda, bu anıtsal görev parkta bir yürüyüş gibi görünebilir. Hayır, bu bir abartı değil. Araştırmalar, kocanın desteğinin anne adayları arasında “olumlu bir duygu” uyandırdığını göstermektedir. Bu, yaşam kalitesinden genel olarak memnuniyete yol açar, annenin fiziksel ve zihinsel sağlık koşullarını ve çocuğuna bakma becerisini iyileştirir (1), (2). Çocuğu taşısanız da taşımasanız da hamilelik sizde de bir etki bırakacaktır. Bebeğinizin dünyaya gelmesi için endişeyle gün sayarken eşinizi desteklemekte nasıl bir rol oynayabileceğinizi mi merak ediyorsunuz? İşte bilmeniz gerekenler:

Bir Partner Hamile Karısını Nasıl Mutlu Tutabilir?

Doğum kolay bir süreç değildir. Acılar anlaşılmaz, şüpheler ve korkular anlaşılmaz. Sadece görün, iletişim kurun ve harekete geçin. Partneriniz, özellikle size en çok ihtiyaç duyduğu bu hassas zamanlarda, gösterdiğiniz çabayı asla unutmayacaktır. Partnerinize nasıl destek sunabileceğinizden emin değilseniz, aşağıdaki ipuçları işinize yarayacaktır:

Onu Teşvik Edin

Ona iltifat edin, takdir edin ve ona hayran olun. Kendine güveni azalıyorsa, ona güçlü yanlarını ve benzersizliğini hatırlat. Kendini küçümseme veya kendini çok hırpalama alışkanlığı varsa, buna izin vermeyin. Desteğiniz, o belirsiz günlerden geçmesi için ona iyi bir pozitiflik artışı sağlayacaktır. Hamilelik, bir kadının fiziksel ve duygusal sağlığına zarar verir. Ona inandığını göster. Sana ihtiyacı olduğunda seni her zaman bulabileceğini ona hatırlat. Bu tür güvenceler, eşinizin hamilelik ve anneliğin streslerini atlatabilmesi için çok önemlidir.

Uyanık Olun ve Doktora Refakat Edin

Hamileliğin bir kadının vücuduna ne yaptığına ve onun sevdiklerinden beklentilerine dair farkındalığınızı artırmanız her zaman yardımcı olur. Eşinizin ve tabii ki bebeğinizin başına gelen haftalık değişiklikler konusunda kendinizi eğitin. İnternette veya size en yakın kitapçıda bulabileceğiniz kaynaklar var. Ayrıca, hastanelere yapılan doktor ziyaretleri birçok anne adayı için korkutucu olabilir. Bir randevu planlandığında eşinizle birlikte orada olun. Eşinizin unutması durumunda, yapılacaklar ve yapılmayacakların bir listesini yapın. Her şeyi bağımsız olarak yapabilir, ancak desteğiniz onu olumlu yönde etkileyecek ve hamilelik yolculuğundaki zorluklarla başa çıkmasına yardımcı olacaktır. Bebeği bu dünyaya bir araya getirmeye karar verdiniz, bu yüzden sorumluluğu paylaşmak ihmal etmemeniz veya çekinmemeniz gereken bir şey.

Ev İşlerini Paylaşın

Onun için orada olmaya niyet edin. Bir seferde bir gün alın. Kendinizi çok daha az bunalmış hissedeceksiniz. Yoğun duygu fırtınalarıyla savaşırken, ona bir mola verin. Çalışan bir kadınsa, ev işlerini ve işini yönetirken siz de dahil olun. Bu ona umursadığınızı, sağlığı için endişelendiğinizi ve fiziksel olarak acı çekmeseniz bile ağrılarının sizi etkilediğini söyleyecektir. Bulaşıkları yıkayarak, yemek pişirerek, market alışverişi yaparak, çamaşır yıkayarak, odayı temizleyerek veya dağınıklığı düzenleyerek ona yardım edin. Rahatlayacak, tahmin edebileceğinizden çok daha fazla!

Sevginizi Gösterin

Hormonların çılgınca akışı, eşinizi ekstra hassas ve hatta depresyona sokabilir. Ona karşı sabırlı ol. Onu güldür. Ona taptığı o sevimli isimleri söyleyin. Yavaşça ayağını ovun veya sırtına ve omuzlarına masaj yapın. Onun için alışveriş yapın ve ona güzel bir şey hediye edin. Hamilelik, daha önce hiç sevmemiş olabileceği bazı gıda isteklerini tetikleyebilir. Bu yüzden onu olabildiğince şımartın. Günlerdir atladığı çok ihtiyaç duyduğu dinlenmeyi almasına yardım edin. Her gece onu yatağına yatırırken huzurlu bir uyku uyumasını sağlayın. Bunlar şu anda oldukça önemsiz görünse de, partnerinize her gün sevgi ve ilginiz konusunda güvence vermek için önemlidir.

Yakınlık İhtiyacına Sahip Çıkın

Her kadın samimiyeti aynı şekilde beklemez. Ruh halleri, yaşadığı duyumları düzenlemede büyük rol oynadığından, frekans değişecektir. Hamilelik döneminde arzularına ve isteklerine dikkat edin. Hamile kadınlar vücut imajı sorunlarından muzdarip olabilir veya samimi bir anı başlatmak için halsiz ve yorgun hissedebilir. Her gün daha da büyüdüğü için olumsuz bir öz imajla savaşırken fiziksel olmaktan da kaçınabilir. Öte yandan, bazı kadınlar bunu daha çok isteyebilir ve sizin tarafınızdan daha fazla ilgi bekleyebilir. Onun ihtiyaçlarını düşündüren işaretleri arayın ve kendinizi buna göre ifade edin.

Onunla Kaliteli Zaman Geçirin

Ne kadar meşgul olursa olsun, birbirinizle konuşmak için programınızda biraz zaman ayırın. Bu, yaşamlarınızda meydana gelen değişiklikleri anlamanın ve bunlara ayak uydurmanın harika bir yoludur. Sonuçta siz bir ekipsiniz. Şefkatle iletişim kurun ve suçlama oyununu uzak tutun. Eleştirmenin ve neyin yanlış gittiğine ve kimin daha fazla katkıda bulunduğuna odaklanmanın bir anlamı yok. Bu işte birliktesiniz. Ondan gerçek bir geri bildirim isteyin. Bir sabah veya akşam gezintisine çıkarak, en sevdiği restoranda öğle veya akşam yemeği planlayarak veya sadece perakende terapisini seçerek birbirinizle kaliteli zaman geçirebilirsiniz. Farklı rutinleri deneyin, ikiniz için de uygun olanı bulacaksınız!

Ona Karşı Sabırlı Olun

Hamile bir kadının en önemli beklentisi bu aylar boyunca partnerinin yanında olması ve ona destek olmasıdır. Çabuk yorulacak, huysuzlaşacak ve beklenmedik duygusal patlamalar yaşayacak. Ayrıca oldukça talepkar olabilir ve daha fazla ilgi isteyebilir. Bütün bunlar soğukkanlılığınızı korumanızı, topraklanmış kalmanızı ve dinlemenizi gerektirir. Çağrılarına ve çığlıklarına kulak verin. Sadece orada olduğunu bilmesini sağla, sana güvenebilir. Birkaç nazik kelime büyük bir fark yaratabilir. Partnerinizi desteklerken, duygusal olarak yüklenmemek veya tükenmemek için rahatlamak ve gençleşmek için zaman ayırın. Sağlıklı ve mutlu olduğunuzda partnerinize daha iyi bakabilirsiniz. Ev ortamınızdaki tüm değişiklikler sizi bunaltıyorsa veya endişe duymanıza neden oluyorsa yardım isteyin.

Bu ayları partnerinizle bağ kurmak ve birbirinize yakınlaşmak için harika bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz. Zorluklar ve zorluklar sonsuza kadar sürmez. Bebek geldiğinde, hatırlayacağın tek şey neşe olacak. Rahatla. Bu gerilimler siz farkına bile varmadan bitecek. Hamilelikte birbirinize nasıl destek oldunuz? Aşağıdaki yorumlar bölümünde hikayelerinizi bizimle paylaşın!

Bu yazıya oy ver!
Yorum yapın