Instagram Reels’i Herkes İçin İndirilebilir Hale Getiriyor

Instagram Reels’i Herkes İçin İndirilebilir Hale Getiriyor. Bu özellik, 2023 yılının başlarında piyasaya sürüldüğünde yalnızca ABD’deki kullanıcılar tarafından kullanılabiliyordu.

Instagram, herkese açık olarak görüntülenebilen Reels’i indirme özelliğini Haziran ayında başlattı. Ancak özelliğin kullanılabilirliğini ABD’deki mobil cihaz kullanıcıları ile sınırladı. Şimdi Instagram başkanı Adam Mosseri, yayın kanalında bu özelliğin dünya çapındaki tüm kullanıcılara sunulduğunu duyurdu. Uygulamayı kullanan herkes artık herkese açık reels’i cihazlarına indirebilir ve bunları daha sonra görüntülemek üzere kaydedemez. Paylaş düğmesine dokunmaları ve indirme işlemine buradan başlamaları yeterlidir.

Herkes Instagram Reels’ları İndirebilecek

Uygulamayı kullanan herkes artık herkese açık Reels’ı cihazlarına indirebilir ve daha sonra görüntülemek üzere kaydedebilir. Tek yapmaları gereken Paylaş düğmesine dokunmak ve indirmeyi oradan başlatmak.

TechCrunch’ın bildirdiği gibi Mosseri, yayın sırasında indirilen Reels’in, indirilen TikTok videolarına benzer şekilde hesabın kullanıcı adını içeren Instagram filigranına sahip olacağını açıkladı. Ayrıca Reels, yalnızca orijinal parçalarla notlandırıldığı takdirde müzikle birlikte gelecek. Instagram, arka plan olarak lisanslı müzik kullanırsa seslerini çıkaracak.

TikTok’un video indirme özelliği, içerik oluşturuculara (ve yeniden yayınlayanlara) klipleri platformlar arasında paylaşmanın kolay bir yolunu sunduğundan, uygulamaya daha fazla kullanıcı çekmenize yardımcı olur. TikTok’u olmayan kişiler, takip etmek istedikleri içerik oluşturucularını bulurlarsa veya daha fazla benzer içerik türü görmek isterlerse kaydolmaya karar verebilirler. Instagram bu stratejiyi kopyalamak istiyor olabilir, ancak kullanıcılar Reels’lerinin indirilmesini engelleme olanağına sahip olacak. İndirme seçeneklerini değiştirmek için Ayarlar’da Gizlilik altında Reels ve Remix’e gitmeleri ve “İnsanların Reels’inizi indirmesine izin ver” seçeneğini kapatmaları gerekecek.

Yorum yapın