Yerli Traktör Markaları

Yerli Traktör Markaları yazımız ile karşınızdayız. Türkiye’de birkaç yerli traktör markası bulunmaktadır. Bunlar aşağıdaki gibidir.

Yerli traktör markaları, tarım sektöründe kullanılan traktörleri üreten ve Türkiye’de üretim yapan firmaları ifade eder. İşte Türkiye’de öne çıkan bazı yerli traktör markaları:

Yerli Traktör Markaları

TÜMOSAN

1975 yılında kurulan TÜMOSAN, Türkiye’nin en eski traktör üreticilerinden biridir. Tarım ve ormancılık sektörleri için traktörler ve tarım makineleri üretir. Üretimi daha çok 50 ila 110 beygir gücünde olan modeliyle bilinmektedir.

Türk Traktör

Türkiye’nin en köklü traktör üreticilerinden biri olan TürkTraktör, 1954 yılında kurulmuştur. New Holland markasının Türkiye’deki lisans sahibidir ve bünyesinde New Holland, Case IH ve Steyr gibi tanınmış markaların traktörlerini üretir.

Başak Traktör

Beşeri Yaklaşım ve Akıllı Tasarım ilkeleri doğrultusunda; 42-110 beygir gücü arasında traktörler üreten Başak Traktör, yenilikçi tasarımları ile dikkat çekmektedir. Orta büyüklükte traktörler ve diğer tarım makineleri üretimine odaklanmaktadır.

Erkunt Traktör

2003 yılında kurulan Erkunt Traktör, Türkiye’nin en eski traktör üreticilerindendir. Tarım ve ormancılık için traktörler ve zirai ekipmanlar üretir.

Hattat Traktör

1998 yılında kurulan Hattat Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hattat Traktör, tarım ve sanayi traktörleri üretmektedir.

Anadolu Traktör

2017 yılında Anadolu Motor ve İtalyan Argo Tractors firmalarının ortaklığı ile kurulmuştur. Yerli üretim iş makinelerinin üreticilerinden olan Anadolu Traktör, New Holland ile ortak projeler yürütmektedir ve 60 ila 141 beygir gücünde traktörler üretmektedir.

Bu yerli traktör markalarının yanı sıra, bazı uluslararası traktör üreticileri de Türkiye’de üretim tesisleri açmıştır ve Türkiye’deki çiftçilere traktör sunmaktadır.

Yorum yapın